BMW Alpina имат дългогодишната традиция да пускат страхотни автомобили в лимитирана бройка. B4 S Bi-Turbo „Edition 99“ не прави изключение и отново изглежда зашеметяващо.

Както вероятно сте се досетили от името на „Edition 99“, колата ще бъде произведена само в 99 бройки, като клиентите имат избор – купе или кабрио. Допълнителна опция, към купето е и X-Drive системата, която няма да се предлага за версията без покрив.

Лимитираната версия получава с добре познатия 3-литров редови шестак ще разполага с мощност от 445 конски сили и максимален въртящ момент от 680Nm. Те ще се предават към колелата, посредством 8-степенна ZF автоматична скоростна кутия. От Alpina твърдят, че екземплярите оборудвани с 4Х4 система ще могат да се изстрелят до 100км/ч. за едва 3.9 секунди, максималната скорост пък ще е 303км/ч. Бегачките само със задно предаване пък ще се нуждаят от 4.2 секунди за спринта до 100 км/ч., а максималната скорост ще бъде 306км/ч.

„Edition 99“ може да бъде завършена в някои ексклузивни за модела цвята, като „Grigio Medio“ или „Fire Orange“.

Купето разкрива и множество детайли боядисани в пиано лак и стои превъзходно на 20-инчовите Alpina джанти. Изпускателната система на Akrapovic от титании пък отговаря за плътния звук на бегачката и спестява 7кг. от теглото и.

Интериорът на Alpina „Edition 99“ изобилства от алкантара, а алуминиевите пера за смяна на предавките от волана гордо носят абривиетурата „Alpina“. Цената на лимитираната красавица варира между 75 и 80 хиляди евро!