BMW 850 CSi в бяло е истинска перла

850 CSi

През 90-те 850 CSi беше топ моделът на E31 и BMW, което пък се явяваше върховият автомобил на марката. Благодарение на значителните ревизии, направени спрямо ‘нормалните’ 850 Ci, това е най-близкото нещо до M8 доскоро.

Попадането на BMW 850 CSi в толкова добро състояние е доста рядко в наши дни, но намирането на късен модел в тази специфична цветова комбинация в САЩ е невъзможно. Според сегашния му собственик, това е единственият завършен в Alpine White с Lotus White кожен интериор, който се продава в Щатите.

Тук говорим за бялата боя, но това 850 CSi има доста неща, с които да впечатли. Дори не можем да повярваме, че такъв автомобил ще сменя собственика си.

V12 двигателят на 850 CSi е модернизиран значително и увеличен до 5.6 литра, като BMW го обозначава с различен код спрямо този във модела 850 Ci. Мощността е 375 к.с. и 550 Nm въртящ момент. Всички 850 модели във версия CSi излизат от завода с ръчна 6-степенна трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване.

BMW също обновява и настройва окачването, като инсталира по-здрави амортисьори и пружини, както и по-бърза кормилна рейка. И двете брони отпред и отзад са преработени за 850 CSi. Моделът получава и 4 овални накрайника, заменяйки квадратните.

Седалките на този автомобил пък са тапицирани в Lotus White, а лостът за скорости и дървото по интериора са тотално обновени. Така кабината изглежда сякаш непокътната от времето.

Всички знаем, колко капризен може да бъде този модел. Явно с много грижа и не малко средства, запазването на такава икона си струва. Следващият собственик със сигурност ще уцели джакпота.