BMW 8-Series Gran Coupe 2020 съчетава красота и мощ

8-Series Gran Coupe

Линията на BMW 8-Series се разраства, след като компанията представи изцяло новата 8-Series Gran Coupe.

Визията на модела е значително по-привлекателна от Gran Coupe на 6-Series. 8-Series има позната предница, която отразява стандартния модел. Виждаме актуалната широка бъбрековидна решетка, заедно с адаптивните LED фарове с лазерна технология.

Въпреки познатия си дизайн, Gran Coupe има не толкова полегато предно стъкло и по-висок покрив. Моделът се отличава основно с двете си задни врати и ясно изразената раменна линия. Панорамният таван ще се появи стандартно, но M850i ​​xDrive Gran Coupe в крайна сметка ще се предлага допълнително с кабонов покрив.

В сравнение с Coupe версията, Gran Coupe е с 28.6 мм по-дълго, с 30.5 мм по-широко и с 55.9 мм по-високо. Междуосието също е удължено с 200,7 мм, за да позволи по-голяма практичност отзад.

Говорейки за нея, моделът разполага с допълнителни 86.4 мм за задните седалки, както и допълнителни 180.3 мм пространство за краката. Пространството на багажника пък се увеличава с 19,8 литра.

8-Series Gran Coupe

Интериорът до голяма степен се пренася от 8-Series и шофьорите ще намерят 12,3-инчов цифров инструментален панел, както и 10,25-инчова инфоразвлекателна система. Другите акценти включват спортни седалки с подгрев, амбиентно осветление и 40:20:40 задна седалка. Моделът включва и head-up дисплей, безжично зарядно устройство за смартфон и Harman-Kardon аудио система с 16 говорителя.

Опциите са доста разнообразни, включващи и професионален асистент при управление. Той включва активен круиз контрол, активно наблюдение на слепите точки, предупреждение за напускане на лентата, камера за наблюдение, помощник за паркиране, предупреждение за трафика отзад и информация за ограниченията на скоростта.

При пускането си на пазара, моделът ще се предлага с различни двигатели, включително 3.0-литровия TwinPower Turbo 6-цилиндров двигател, който произвежда 335 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия, която може да се свърже с опционална система за задвижване на всички колела. С последната, колата може да ускори от 0 до 100 км/ч. за 4,9 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Дизеловата опция е 840d xDrive Gran Coupe, която има 3,0-литров 6-цилиндров двигател с мощност 316 к.с. и 680 Nm въртящ момент. Тя отново идва с 8-степенния автоматик и задвижване на всички колела. Това позволява ускорение до 100 км/ч. от 5.1 секунди. Максималната скорост и тук е ограничена на 250 км/ч.

Всички обаче се интересуваме от мощната версия M8 Gran Coupe, но засега ще се задоволим с M850i ​​xDrive. Той има 4.4-литров TwinPower Turbo V8, достигащ 523 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, 100 км/ч. се достигат за 3,9 секунди, докато максималната скорост остава непроменена.