BMW 8-Series Gran Coupe „изтече“ в интернет

8-Series Gran Coupe

Няколко снимки на BMW 8-Series Gran Coupe се появиха онлайн, преди дебюта на модела по-късно този месец.

Публикувани от Auto Express и BMW Blog, снимките разкриват предстоящия седан, който ще разполага с познатата ни предна част с широка бъбрековидна решетка и тънки фарове.

Движейки се назад, можем да отличим отворите зад предните колела и стръмното предно стъкло. Тези елементи се пренасят от купето, но седанът приема по-дълга база и две задни врати. Можем също да видим агресивни странични прагове и полегат покрив, който вероятно ще повлияе на пространството на задните седалки.

Задната част със сигурност е позната, тъй като моделът има тънки задни светлини и вентилирана броня. Дизайнерите инсталират интегриран заден спойлер и двойна изпускателна система, която е разделена от дифузьор.

Снимките дават само бегъл поглед към интериора. Все пак, той трябва да се отличава с 3-лъчев волан и 12,3-инчов цифров инструментален панел. Можем също така да очакваме метални акценти и 10,25-инчова инфоразвлекателна система.

Опциите на двигателя ще бъдат пренесени от купето и кабриолета, така че изборът трябва да включва 3.0-литров 6-цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор, който произвежда 316 к.с. Феновете на бензина ще могат да изберат M850i, който има 4.4-литров V8 с две турбини, с 523 к.с. и въртящ момент от 750 Nm.

По-късно, BMW ще представи M8 Gran Coupe. Той ще има 4.4-литров V8 двигател, който развива 592 к.с. и 750 Nm въртящ момент. Можем да очакваме и Competition вариант с 617 к.с.

BMW 8-Series Gran Coupe 2020 ще бъде пуснат през септември и повече подробности ще бъдат публикувани по-късно този месец.