BMW 8-Series от Manhart дава представа за M8

Manhart

С нетърпение очакваме премиерата на BMW M8, но тунинг специалисттите от Manhart представиха нещо, доближаващо се до това; напомпана версия на M850i.

Понастоящем BMW M850i ​​седи на върха в гамата на 8-Series и макар че има М в името, той не е пълноценен M модел. Въпреки това, с 4.4-литров twin-turbo V8 с 523 к.с. и въртящ момент от 750 Nm, някои твърдят, че той не се нуждае от нищо повече. Manhart мисли другояче.

Модификациите, които намират място в M850i, започват с двигателя и включват пакет за оптимизация на софтуера, който увеличава мощността до 621 к.с. и въртящия момент до 870 Nm. По всяка вероятност тези цифри ще бъдат по-малки в предстоящите M8 и M8 Competition, така че трябва да са повече от достатъчно дори за най-големите ентусиасти.

След като се погрижи за двигателя, Manhart насочи вниманието си към екстериора на секси купето. За целта са добавени пружини H & R, заедно с комплект 21-инчови джанти. Освен това виждаме четири изпускателни тръби от  карбон, малък заден спойлер и преден сплитер отново от карбон. Визуалните промени са завършени със златни графики. Все пак тези акценти не са задължителни.

Manhart не издава данни за модифицираното си M850i, но автомобилът неизбежно ще достигне 100 км/ч. в ниските 3 секунди.