BMW 8-ма серия кабриолет потвърден

Все повече шпионски снимки излизат в Интернет пространството на новото BMW 8-ма серия. Колкото повече, толкова по-голяма радост за нас. Това е може би най-очакваното BMW, което чакаме да зърнем в обозримо бъдеще. На тест на баварската марка бяха уловени 8-ма серия купе и кабриолет, така че може да видим основните прилики и разлики между тях. Можете да се насладите на снимките в сайта на Autocar.

Кабриолетът, както предполагахте е с падащ таван. Той е с електрическо задвижване и с мек покрив. Това не само намалява общото тегло на автомобила, но и центърът на тежестта е по-ниско, което прави 8-ма серия по-добра за управление. Мекият покрив придава класически изтънчен вид на купето, отколкото твърдият сгъваем таван, който би стоял малко странно на този силует. Сигурни сме, че новото BMW 8-ма серия кабриолет ще изглежда превъзходно със свален или вдигнат „гюрук“, но едва ли ще е по-красив от купето.

В компанията на кабриолета е и вариантът купе. Може лесно да се забележи плавната линия на тавана, която прелива назад чак до малкия спойлер на багажника. Автомобилът изглежда изключително нисък и спортен и сигурно ще се превърне в най-красивия модел на марката в съвременната история.

Базираната на CLAR платформа BMW 8-ма серия най-вероятно ще споделя същата технология и задвижващи единици, каквито намираме в 5-та и 7-ма серия. Очакваме B58 3.0-литровия турбо 6-цилиндров агрегат като първа опция за 8-ма серия.  4.4-литровият twin-turbo V8 в M550i и plug-in хибриден вариант евентуално ще бъдат останалите варианти. А защо да не видим и  twin-turbo V12 от BMW M760Li?

С нетърпение очакваме да видим новата BMW 8-ма серия без камуфлаж, тъй като сме сигурни, че ще е превъзходна. Надяваме се да излезе скоро.