Второто поколение BMW 7-Series, E32, донесе със себе си някои впечатляващи луксозни опции за автомобил от средата на 80-те години, като телефон, охладител за  вино и електронно регулируеми задни седалки.

Той е и първият модел на BMW, който притежава traction control с цел безопасност и по-добро поведение. Но, разбира се, времето се променя, както и някои хора, които искат да имат максимален просвет, толкова висок и заплашителен, колкото е възможно.

Трансформацията на тази кола е донесла и ново име Valkyrie 766. Тя се отличава със самозаключващи се диференциали, огромни арки на колелата и камуфлажен външен вид, въпреки че не можем да си представим как това чудовище би останало незабелязано.

Това, с което може да се справи тази машина е трева, хълмове, кал, вода и всякакви склонове, и няма и как да е след като разполага със солидна мощ.

Според Drive2 от Русия това E32 BMW 750i е задвижвано от 5.0-литров V8 двигател с мощност 300 к.с., който трябва да е дошъл от другаде, тъй като оригиналът E32 750i има V12 и V8, който бива 4.0 или 3.0-литров, в зависимост от модела.

Що се отнася до шума от ауспуха, Valkyrie има ненормален звук, дори на празен ход.