bmw 6 серия

Съвсем наскоро ви представихме последното попълнение в луксозната гама на BMW – новата 8-серия и ви съобщихме, че тя ще бъде наследник на досегашната 6 серия Grand Coupe. Но каква е причината за тази рокада и кой ще заеме вакантното място на шестата серия – сегментът с най-сексапилни купета правени някога от компанията? Отговорът стои пред вас и носи името BMW 6 серия GT.

Нещата може да изглеждат сложни и да сте се пообъркали в опит да проследите миграцията на моделите , но всъщност обяснението е елементартно. Чисто и просто 5 серия GT става 6 серия GT и въпреки смяната на числата, новото Gran Turismo попада в същия сегмент като предшественика си, дори базата е същата. Разлика има обаче в габаритите на купето – новият модел е с идентична широчина, но е с 9.6 см по-дълъг и 2.5 см по-нисък. Тoва не е кой знае колко значителна разлика и едва ли изобщо ще ви направи впечатление когато погледнете автомобила от страни, това което със сигурност, обаче ще хване окото ви е цялостната визия. Смело можем да заявим, че ако при предишната 5 серия GT е имало разногласия по въпроса с естетиката и дизайна, то тук тези разногласия ще бъдат почти напълно заличени.
Просто новото BMW 6 series GT е красиво!

Макар и по-големите размери на автомобила, от баварската компания твърдят, че той е станал с почти 150 кг по-лек. Това разбира се ще се отрази положително в поведението на колата както при шофиране на права линия, така и при слалома в участък със завои.
bmw 6 серия

Отвътре GT-то изглежда добре оборудвано и луксозно, особено с вратите без рамки вдъхващи допълнителна доза спортен характер на купето.

Коженият салон в цвят слонова кост е един от трите вида облицовки, с които можете да поръчате колата, а може би вече ви е направило впечатление, че арматурното табло е буквално взето от 5 серия седан.
Както отвън така и в салона новото BMW 6 серия GT може да бъде закупено в различни нива на оборудване. Стандартният пакет е наречен Sport, но има също Luxury, та дори и M Sport, но не се залъгвайте, че този модел някога ще го видим в истинска М версия. Шансът това да се случи е минимален.
В САЩ автомобилът ще се предлага единствено във врсията 640i, задвижвана от 3.0 литров турбо 6 цилиндров двигател с 335 к.с., който ще му позволи да „скача“ от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди. Това ще бъде и първият модел на BMW с пакетът Active Driving Assistance включващ системи като адаптивен круиз контрол, асистент за избягване на страничен удар и дори полу-автономно шофиране, с което можете да свалите ръцете от волана за 50 секунди на магистралата.

По-голямата цифра в името на модела обезателно рефлектира и върху цената. Новата 6 серия Gran Turismo ще стартира в шоурумовете на САЩ тази есен от $70 695, което е с $10 950 повече от седанът 540i xDrive и с $6500 по-скъпо от напускащата 535i xDrive GT.

Но… 5 става 6, така че това би трябвало да е нормално!