BMW 4-Series получава мек таван

4-Series

Новият кабриолет BMW 4-Series е в процес на разработка и е много по-различен от този, който знаем.

Най-значителната промяна в най-новия кабриолет на 4-Series спрямо настоящия модел ще бъде включването на сгъваем мек покрив, за разлика от твърдия такъв.

Не само, че сгъваемият мек покрив е по-лесен и по-евтин за производство, но и ще тежи значително по-малко. Това е много важно, тъй като механизмът на сгъване на сегашния M4 Convertible добавя 229 кг повете спрямо купето. Това абсолютно осакатява изпълнението му. В допълнение към всички тези предимства, сгъваемият мек покрив ще подобри пространството за багаж.

BMW твърди, че премиерата на новото поколение 4-Series ще е през 2020 година. 4-Series Coupe е известно с вътрешен код G23, докато 4-Series Convertible ще е наречен G22.

Новата 4-ка ще прилича много на новата 3-Series. В резултат на това ще има елегантна нова предна и задна броня с различни светлини, за да изглежда автомобилът още по-впечатляващ. Според снимките, има шанс предната решетка, вдъхновена от тази на новия Z4, да намери своя път в предната част на обновената 4-Series.

Не е изненадващо, че новият модел ще се продава с множество 4-цилиндрови и 6-цилиндрови двигатели. За първи път ще има и хибридна версия в купето, предлагана като алтернатива на Tesla Model 3.