BMW 3-Series, Mercedes B-Class, Peugeot 208 и други може да се появят в Париж

B-Class

Вече имаме представа какво очакваме да видим на автомобилното изложение в Париж през 2018 г., насрочено за 2-14 октомври, като например новото Z4 и SUV-а с нулеви емисии на Audi.

Нов доклад, публикуван от AutoBild, показва, че третото поколение Mercedes-Benz B-Class също ще дебютира на това събитие. Автомобилът споделя платформата си с най-новата A-Class, заедно с повечето двигатели и технологии.

Той ще съперничи на BMW 2-Series Active и Sports Tourer като по-весела версия на  хечбека в опит да го направи по-привлекателен за потребителите. През 2019 B-Class ще се присъедини към A-Class Sedan, CLA и GLA от второ поколение, както и нов кросоувър GLB.

Очаква се Peugeot да замени и шестгодишното 208 с изцяло ново поколение. Хечбекът от B сегмента ще използва същата платформа като 2017 Citroen C3 и вероятно ще получи същите двигатели. Производството на модела с нулеви емисии се очаква да започне през втората половина на 2019 г.

С новото Peugeot 508, готово да стигне до дилърите, Citroen ще предложи своя версия на автомобил от D-сегмента. Точно като другите автомобили на PSA, се очаква, че C5 от трето поколение ще се появи на автомобилното изложение в Париж тази есен. Изпълнителният директор на компанията Линда Джаксън обаче заяви миналата година, че новият седан C5 ще дебютира през 2020 г., затова бихме могли да разгледаме концептуална кола в този случай.

Трудно е да се повярва, че Clio IV в момента е на шест години, но е така. Това означава, че Renault ще покаже изцяло нов модел в Париж, базиран на актуализираната CMF-B платформа на текущата версия и задвижван от малки бензинови агрегати. Renault Clio 2019 може да получи и хибридни двигатели, но дизелите все още са опция.

Новата BMW 3-Series може да покаже лицето си в Париж, заедно с комби версията на на най-новото Peugeot 508, а вероятно и концептуална версия от Alpine, която визуализира предстоящия им SUV.