BMW 3 Series E46 ли е новата достъпна играчка?

Дали BMW 3 Series E46 ще замени E30 като най-желана кола за проекти и забавление?

От край време все се говори, че Е30 е най-подходящото BMW за започване на проект. Било то за дрифт, други спортни дисциплини и просто за забавление, това е най-честата платформа. Голям брой ентусиасти търсят тази платформа и това води до определени резултати. Цените не Е30 се вдигат, предлаганите по-читави бройки намаляват, а предвид и възрастта на модела е все по-трудно намирането на части.

Вече Е30 се брои и като класически автомобил и цените оттук нататък ще стават още по-високи. Поддръжката и възстановяването на тези автомобили ще струва все повече, което е жалко предвид каква хубава основа е Е30 за всякакви идеи и начинания.

Изглежда обаче, че нова 3-та серия ще се превърне в бюджетно забавление – BMW 3 Series E46.

Е46 е може би най-добрата генерация на 3-та серия благодарение на перфектната си комбинация от стил, управление и комфорт. Продадени са огромни бройки от този модел, което означава, че на пазара за употребявани автомобили е пълно с тях. Същото важи и за частите им.

Това е може би една от най-динамичните 3-ки на BMW. Затова тя е подходяща за всякакви проекти. Е30 си остава все пак по-чистата и дива кола, но Е46 не изостава с много. Управлението ѝ е страхотно и със сигурност трябва да служи за пример на други спортни седани. Шасито ѝ също се представя чудесно. На всичкото отгоре е по-комфортно, по-технологично и по-красиво от Е30.

Ако си търсите бюджетна кола, върху която да изразите вижданията си, то BMW 3 Series E46 е може би чудесният избор. Добри екземпляри се намират почти навсякъде и то на ниски цени. Искате кола за писта, дрифт машина или просто нещо по-различно за уикенда, то BMW 3 Series E46 е точно за вас.