BMW 3-Series 2019 ще има най-мощният 4-цилиндров агрегат

3-Series

BMW пусна първи детайли за 3-Series 2019.

Очаква се седанът да дебютира на автомобилното изложение в Париж и да бъде по-спортен от всякога, тъй като производителят казва, че центърът на тежестта е намален с 10 мм. Колата също така тежи с 55 кг. по-малко от предшественика си.

Подобренията не спират дотам, тъй като инженерите „значително подобряват“ нивата на твърдост и запазват разпределението на теглото на автомобила в перфектно съотношение 50:50. BMW твърди, че гъвкавостта и прецизността на управлението са подобрени благодарение на по-широка следа и нови оси.

3-Series е известна със своето поведение и инженерите обръщат специално внимание на окачването на автомобила. Като част от това, те разработват новаторска система. BMW казва, че амортисьорите работят „непрекъснато и прогресивно спрямо сгъването на пружините“ и това позволява „нежно и точно“ преминаване през пътните несъвършенства.

Стандартното окачване има за цел да постигне баланс между спорт и комфорт, M Sport Suspension определено благоприятства спорта. Автомобилите, оборудвани с него, ще имат намалена височина с 10 мм. и 18-инчови джанти.

Според ръководителя на Driving Dynamics на BMW Петер Ланген силите на затихване на трептения при M Sport Suspension са приблизително 20 по-високи от тези при стандартното окачване, което означава, че разликата е „много по-забележима от преди“. Той продължи, казвайки, че „М“ окачването вече е „много по-спортно, с по-твърди лагери и стабилизатори, по-твърди пружини и допълнителни подпори“.

Други характеристики ще включват спортен диференциал с електронно заключване, който е свързан със системата за динамичен контрол на стабилността. BMW казва, че това позволява на диференциала да оказва превантивно влияние както върху недозавиването, така и върху презавиването без нужда от спиране.

BMW не дава информация за спецификите по мотора, но потвърди, че 3-Series ще се предлага с „изцяло преработен“ 4-цилиндров бензинов двигател. Той ще бъде най-мощният, който някога е монтиран в BMW, и ще бъде приблизително с 5% по-икономичен от този на предшественика си. Част от тази повишена ефективност се дължи на подобрената 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Говорейки за екология, двигателят ще бъде оборудван с филтър за частици. BMW казва, че това, заедно с други промени, ще позволи на двигателя да отговаря на стандартите Euro 6d-TEMP.