BMW 2002 с мотор от M3 приковава погледите на SEMA

2002

SEMA Show Лас Вегас е в разгара си. Най-голямата тунинг сцена събира на едно място производители на автомобили, тунери и различни технологични компании от цял ​​свят, които могат да покажат най-новите си разработки и продукти.

На шоуто са изложени адски много реставрирани машини, които в повечето случаи са получили и доста съвременна технология и подобрения. Вземете например това BMW 2002 от 1972 г., създадено от Dalmakis Performance в партньорство със Sprint Booster и JRP.

Определено не е нужно да се чудите много, за да разберете защо това е толкова специална кола. За начало, тя се задвижва от двигателя S55 на BMW, което означава, че той е 3,0-литров twin-turbo и се намира под капака на сегашното поколение BMW M3/M4 (F80/F82/F83).

Кръстен „MBeast“, автомобилът разполага и с напълно персонализиран интериор, заимстван от BMW 3-Series E90. Другите модификации включват седалки Recaro, ролкейдж, валцуванi панели, два интеркулера, Forge спирачни апарати, BBS джанти и много други.

Не знаем каква е мощта на този ретро звяр, но се обзалагаме, че спокойно може да доближи или дори надхвърли 500 конски сили. Никак не е зле, нали.