BMW 2-Series Gran Coupe е готово да се сбори с Mercedes CLA

2-Series Gran Coupe

BMW продължава с новостите в автомобилния дизайн. Всички конкуренти възприеха рецептата на X6, след това видяхме доста Gran Coupe версии, а сега е време да обърнем внимание и на последната – 2-Series Gran Coupe.

По-добре изглеждащата версия на новото семейство празнува публичната си премиера на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2019 г.

На изложението виждаме версията M235i xDrive. Тя разполага с 301 к.с. и 450 Nm въртящ момент, идващи от 2,0-литров турбо 4-цилиндров агрегат, съчетаващ 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела. От 0 до 100 км/ч. се достигат за 4,7 секунди, или 4,6 сек с опционния M Performance Package, а максималната скорост е 250 км/ч.

За да не се бъркате с 2-Series Coupe и кабриолет със задно задвижване, 2-Series Gran Coupe се строи на платформата с предно задвижване, споделена с 2-Series Active и Gran Tourer, X1, X2 и MINI моделите. Основният му конкурент е Mercedes-Benz CLA, както и A-Class Sedan.

Очакваме най-малкият спортен седан на BMW да струва приблизително колкото CLA. С нетърпение тепърва ще разберем кой от двата модела си струва повече.