BMW 1-Series 2019 ще се разшири с M130iX M

1-Series

Предстоящата 1-Series 2019 на BMW ще получи версия M130iX M Performance в края на 2020 г., за да се конкурира с подобните Audi S3 и предстоящия Mercedes-AMG A35.

Новата BMW 1-Series ще бъде повратна точка за германския автомобилен производител и по-мощните модели със задвижване на всички колела и е от решаващо значение, тъй като иска да докаже, че може да предложи водещ в класа модел с напречно разположен двигател, според Autocar.

Мощността ще дойде от подобрена версия на 2.0-литровия 4-цилиндров турбо двигател на BMW с около 300 к.с., който ще задвижва всичките четири колела чрез системата за задвижване xDrive.

BMW 1-Series 2019 ще стане първият модел на компанията, който ще се появи на новата платформа FAAR (Frontantriebsarchitektur), която от своя страна е еволюция на платформата UKL, използвана в 2-Series Active Tourer, както и във всички модели на Mini, но сега ще има способността да поддържа изцяло електрически задвижвания.

Приемането на новата платформа означава, че трето поколение 1-Series ще бъде по-леко и по-просторно, благодарение на  по-разположение отпред. Предлагането на забавление от шофирането също не би трябвало да е проблем, тъй като новото оформление ще позволи на инженерите от BMW да намалят центъра на тежестта и може би дори да използват някои трикове от колегите си от Mini.