С нужните знания и достатъчно финанси, почти всяка кола със задно предаване може да се превърне в автомобил подготвен за дрифт. Тази BMW 1-чка с LS3 V8 е доказателство, че и най-малкият автомобил на компанията не прави изключение.

Това BMW 1, изглежда не е запазило почти нищо от себе си. Почти цялата предница е взаимствана от BMW M3 E92, калниците са раздути, сменени са броните, сложено е огромно задно крило и цялата е облепена с фолио.

Най-интересната част от неговата трансформация, обаче далеч не е външния вид на дрифтачката, а това което се крие под капака и. Вместо четири или шест цилиндров агрегат на BMW, там е позициониран V8-ак на General Motors. Когато става въпрос за така наречените „Swap engine“ или иначе казано, смяна на оригиналния двигател с друг, LS3 V8 е доста популярен отвъд океана. Рядко обаче сме свидетели на европейски коли с американски мусколи под капаците.

BMW-то разполага с 530к.с., повече от достатъчно за да се пързаля на воля. Колата е собственост на Диего Куранта – бивш шампион на King of Europe.