BMW

BMW признаха, че започват работа по разработването на хибридни M автомобили.

Според заместник-председателя на М отдела на BMW, Дирк Хакер, електрификацията е нещо, което производителят не може да избегне, съобщава „Автокар„.

„Не можем да избегнем необходимостта от електрификация и е вярно, че вече работим върху хибридното задвижване. Засега всичко, което ще кажа, е, че работим по много точно техническо решение, но няма окончателен начин как да внедрим тази концепция. „

Въпреки работата по идеята, Хакер е леко резервиран към тази идея, главно заради добавянето на килограми. То ще наруши управлението на бъдещите M модели.

„Добавянето на маса към спортните автомобили никога не е добра идея. Но ако можем да използваме електрификацията, за да постигнем повече ефективност, тогава започваме да получаваме нужните отговори. Това може да е повече скорост, или да бъде способността на автомобила да се движи на ток в града. Може да се окаже, че имаме нужда от различни отговори на този въпрос в различни градове „, разкри Хакер.

Това не е първият път, в който чуваме планове за електрификация на M моделите. Всъщност шефът на компанията Франк Ван Меел разкри по-рано тази година, че всички М автомобили в крайна сметка ще станат изцяло електрически. Междувременно хибридите ще бъдат приети като плавен преход за променящите се потребителски вкусове и строгите закони за вредни емисии.