BMW сервизира Supra при проблем, Toyota информира клиентите….

BMW

Няколко бройки на Toyota Supra ще се върнат обратно и не става въпрос за някакъв незначителен дефект. Вероятността е почти 100%, че собствениците ще получат нов автомобил. Но защо?

Но преди да вникнем в подробностите, си струва да отбележим, че изтеглянето идва от BMW, което има смисъл, защото Supra се произвежда от германците в Австрия, така че те са отговорни и за евентуалните дефекти.

Документите, публикувани от Националната администрация по безопасност на движението в САЩ, разкриват, че общо седем модела Toyota Supra имат проблеми със заварките при механизма на безопасните колани. Това означава, че в случай на катастрофа, дефектните заварки може да не позволят на предпазния колан да си върши работата и да не задържат водача правилно.

Според NHTSA, докато BMW съобщава за проблема, Toyota са тези, които ще се свържат със собствениците на засегнатите превозни средства. Автомобилите ще трябва да посетят дилър на Toyota за проверка и ако се установи, че колата наистина има неправилни заварки, то тя ще бъде заменена.

Остава да разберем дали клиентите просто ще получат нова Supra от автокъщата или ще трябва да чакат докато заводът в Австрия им сглоби една.

На нас, обаче не ни стана ясно кой е сгрешил в случая. BMW или Toyota? За добро или за лошо това е пример за съвременната икономика и споделянето на технологии.