BMW разкри X3 M и X4 M с нови двигатели

BMW използва DTM състезанието през уикенда на Nürburgring, за да представи прототипите X3 M и X4 M.

Създадени, за да визуализират производствените модели, прототипите са оборудвани с по-спортна предна броня, която се състои от три големи въздушни отвора с шестоъгълна мрежа. Преминавайки по-назад, можем да видим аеродинамичните огледала и леките алуминиеви джанти, зад които се крие високоефективна спирачна система със сини апарати.

Задната част на кросоувърите е по-забележителна, тъй като включва модифицирана броня и четири изпускателни тръби. Моделите, също така, са оборудвани с уникален заден спойлер.

BMW отказаха да дадат спецификациите, но потвърдиха, че кросоувърите ще бъдат задвижвани от „новоразработен 6-цилиндров високооборотен двигател с M TwinPower Turbo.“ Компанията не потвърждава данните, но предишните доклади предполагат, че 3.0-литровият M TwinPower Turbo 6-цилиндров двигател разполага с мощност от 454 к.с.

Освен новия двигател, кросоувърите ще имат система за задвижване на четирите колела M xDrive, която се използва в M5. BMW казва, че „гарантира максимално сцепление и безразборно разпределение на въртящия момент за постигане на изключително динамични характеристики“.

Други подобрения ще включват активен M заден диференциал и по-спортно окачване. BMW обеща, че кросоувърите ще имат „ненадминати“ нива на гъвкавост, прецизност и динамика в завоите.

Компанията отказва да каже кога ще бъдат пуснати моделите, но BMW M президентът Франк ван Меел каза: „С M специфичните си характеристики, BMW X3 M и BMW X4 M ще поставят динамиката на друго ниво в техния съответен автомобилен сегмент.“