кросоувър

BMW предлага седем различни кросоувъра и изглежда, че не са достатъчни. Компанията твърди, че работи по изцяло нов модел, който ще се появи под X2.

Според Auto Express, моделът ще се бори с Audi Q2 и ще бъде с дължина от 4,1 до 4,2 метра. Това ще постави кросоувъра под X1 и X2.

Въпреки че всички SUV-ове на BMW имат позната Х номенклатура, базовият модел може да пормени нещата. Нищо не е официално, но в публикацията се казва, че името „Urban X“ е актуалният фаворит на компанията. Моделът ще бъде обявен като “Urban Cross” и няма да бъде огромно отклонение от конвенцията, тъй като все още ще носи Х в името си.

Независимо от това, моделът ще дойде на платформата UKL2, която е в основата на различни превозни средства, включително новата 1-Series. Опциите на двигателя вероятно ще бъдат споделени с останалите модели и може да включват хибридни и електрически опции.

Plug-in хибридът може да последва стъпките на 225xe Active Tourer, който има 1.5-литров турбокомпресорен бензинов двигател и монтиран отзад електромотор. Това дава на модела задвижване на всички колела, както и комбинирана мощност от 221 к.с. и 385 Nm въртящ момент.

Малко се знае за електрическата версия, но в доклада се казва, че тя може да има пробег над 386 км. Ако това се окаже вярно, моделът би могъл да надмине значително MINI Cooper SE.