BMW няма да направи X7 M, така че надеждите ни са в Alpina

X7

BMW X7 е един от най-луксозните и желани SUV-ове на пазара, но Alpina вече работи по подобряването му.

Motor 1 наскоро имаха възможност да поговорят с изпълнителния директор на Alpina Андреас Бовензипен в централата на компанията в Бухлое, Германия. Докато бяха там, те забелязаха прототип на X7 с джанти от Alpina, което ги накара да попитат за него.

„Както казах, искаме да работим с големите SUV-ове“ – отвърна Бовензипен. „Твърде рано е да се каже, но мисля, че [X7] ще бъде чудесен за САЩ.“

Шефът на компанията не каза нищо друго за X7, върху което работи неговата компания. Въпреки това не е трудно да си представим какво може да разграничи автомобила от по-слабите версии.

Като за начало, Alpina, по всяка вероятност, ще постави същия 4.4-литров V8 двигател, който се намира в други модели, като B7, базиран на 7-Series. Това би означавало луксозен SUV с 600 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Сигурни сме, че клиентите в САЩ биха били много благодарни за толкова мощно X7.

Alpina също ще работи и върху екстериора и интериора, както и ще постави нови брони, колела и изпускателна система, както и с по-спортно окачване, за да се запази ефекта от промените.

Не е ясно дали Alpina X7 е получила зелена светлина за производство, но ако е така, вероятно ще я видим някъде в рамките на следващите 12-24 месеца.