BMW не възнамерява да пуска в разработка X7 M

X7

След всеки нов модел на BMW, всеки се пита дали баварците няма да изкарат и M версия. Така беше и с X7, който се появи миналата година. Проектът вероятно няма да види зелена светлина според последните доклади.

Цитирайки неразкрити източници, BMWBlog казва, че възможното слабо търсене на модела не би оправдало харченето на милиони за разработка и тестване.

Това не означава, че X7 M няма да се появи на пазара, тъй като в зависимост от резултатите от проучването на пазара, BMW може да му даде шанс в бъдеще.

В зависимост от пазара, клиентите могат да избират между няколко мощни двигателя за X7. Бензиновата звезда е xDrive50i, с 4,4-литров twin-turbo V8, който произвежда 456 к.с. и 648 Nm въртящ момент; Огромният SUV достига 100 км/ч. за 5.3 секунди и максимална скорост от 250 км/ч.

XDrive50i не е достъпен за европейския пазар, където клиентите трябва да се задоволят с дизела M50d, ако искат спортно изжияване. Той получава предлага 394 к.с. и 760 Nm въртящ момент, което се изразява в много задоволително ускорение до 100 км/ч. от 5,4 секунди. Максималната скорост отново е електронно ограничена до 250 км/ч.

X7