BMW намекна за електрическа 1-Series, като i1

Планът на BMW да наводни пазара с електрически автомобили включва пускането на електрическа 1-Series, която ще се продава като i1.

Планът на BMW да наводни пазара с електрически автомобили включва пускането на електрическа 1-Series, която ще се продава като i1.

i1 може да пристигне на пазара още през 2021 г., според Auto Express, които разговаряха с i шефа на BMW Робърт Ирлингер.

„Дори при архитектурата с предно задвижване ще видите напълно електрифицирани автомобили“, каза Ирлингер. „Ще видите електрификация в цялото ни портфолио. Можем да преработим нашето предно задвижване, както и платформите за задвижване на задните колела и двете могат да покажат всички технологии – нашите клиенти ще имат избор.“

„Каквото и да поискат, могат да го получат – плъгин хибрид X3, изцяло електрическа 4-Series. Това е голяма стъпка и голяма промяна в стратегията ни“, добави той.

Стратегията на BMW за електрификацията е да поддържа своите електрически превозни средства визуално подобни до техните братя с конвенционални агрегати. Предстоящият i4 на германския производител ще бъде роднина на 4-Series, докато iX3 запазва същата каросерия с редовното X3, така че може да очакваме i1 да е 1-Series с по-семпла предна решетка.

„I4 е спортен седан с четири врати, напълно електрифициран, ясно видим като iCar“, обясни Ирлингер. „Можете да видите концепцията на 4-Series като купе с две врати, а i4 ще бъде купе с четири врати – ще се основава на концепцията, но ще е напълно електрически.“

Електрическият хечбек може да предложи и опцията на два електродвигателя, което ще го направи по същество със задвижване на всички колела в допълнение към по-достъпната версия с предно задвижване.

Що се отнася до сегашния i3, Ирлингер каза, че не трябва да очакваме директна подмяна. „Не сме в нормалния процес да имаме кола, която трябва да има наследник.“