BMW намекват за суперавтомобил

BMW

Вече много време се говори за суперавтомобил на BMW и, за разлика от други шефове в миналото, ръководителят на дизайна на марката Йозеф Кабан не отхвърля идеята.

Говорейки пред BMWBlog на автомобилното изложение в Детройт през 2018 г., бившият дизайнер на Skoda, който миналата година се премести в BMW от VW Group, където помогна за Bugatti Veyron, остави вратата отворена за потенциална екзотика.

„Дойдох в BMW, за да помогна с различни идеи, да им дам още една възможност за [нови] неща“, каза Кабан. „BMW прави страхотни автомобили, може би има място да мечтаем за следващата [нова кола], може би нещо по-екстремно“, добави той. Това може да се тълкува като препратка към бъдещ суперавтомобил.

Духовният наследник на М1 все още не е получил зелена светлина. Въпреки това, предишните доклади говореха за възможна електрификация, тъй като тя може да се развие заедно с техния отдел за моторни спортове, като донесе някои технологии от Формула Е по пътя.

Суперавтомобилът на BMW очевидно ще предизвика Mercedes-AMG Project One. Въпреки това, първо трябва да бъде одобрен за производство, а един от директорите, който трябва да го подпише, е заместник-председателят на компанията Дирк Хакер.

Хакер също не отхвърля идеята, както каза той, към края на 2017 г., че „ако стигнем до решението да направим супер спортен автомобил, тогава ще го направим“.