BMW

Когато BMW уби 3-Series Gran Turismo, почти никой не обърна внимание. Всъщност, автомобилът беше до голяма степен недоразумение и затова въздъхнахме, когато той изчезна. Въпреки това, в нов доклад се казва, че компанията може да свали редица модели от поточната линия, които са обичани от ентусиастите.

Според Automobile Magazine, компанията планира да премахне редица кабриолети, включително 2-Series, 8-Series и наскоро пуснатото на пазара Z4. Те очевидно няма да бъдат свалени за една нощ. По-скоро няма да получат наследници след края на жизнения им цикъл.

Това не са единствените модели, гледащи към изхода, тъй като се очаква 8-Series Coupe също да ги последва. 8-Series Gran Coupe, от друга страна, може да продължи да живее.

Твърди се, че 7-Series със стандартно междуосие също няма да се радва на дълъг живот, тъй като повечето продажби идват от дългата база. Всъщност, BMW дори не предлага стандартния модел в САЩ.

Ако това не е достатъчно, 6-Series Gran Turismo също ще намери смъртта си през 2024 г. X2 също е нарочен, въпреки че е сравнително популярен в Европа, където миналата година са продадени 36 484 броя. Това число не е ужасно, но бледнее в сравнение с 111 496 броя X1 за 2018 г.

Много модели в крайна сметка биха могли да бъдат прекратени постепенно, но в разработката има няколко нови продукта. Ключов сред тях е „подчертано спортният кросоувър“ X8.

За разлика от X4 и X6, моделът няма да бъде купе-модифицирана версия на X7. Вместо това той ще бъде по-уникален и ще се предлага само като M Performance и M версия. Моделът ще предлага и хибридна система от M Power, която включва батерия с мощност 60 кВтч и електромотор със 168 к.с. и 249 Nm въртящ момент.

Компанията също така работи върху нови хибридни и електрически модели, включително iX3, i4 и iNext.