BMW може би няма да продължи i3 и i8

i8

BMW може и да влезе в новата ера на електрификация с i3 и i8, но това не означава непременно, че тези автомобили ще продължат съществуването си. Говорейки пред Autocar, директорите от BMW i все още не са решили дългосрочната съдба на двата автомобила.

„С новите i3 и i8, не знаем; за момента не мислим за това „, каза BMW i дизайнерът Домагой Дукец. „След i3 няма да има винаги следващо i3, защото това не епаралелна вселена на BMW.“

Дукец също така сравнява i8 със суперавтомобила M1. „I8 може да бъде M1 – не винаги трябва да присъства в BMW. Винаги даваме отговор на това, което клиентите изискват в този момент от време „, каза той.

Шефът на BMW, Робърт Ирлингер потвърди този подход. „Ние все още решаваме за i8“, каза той. „Виждаме пазар за нови видове спортни автомобили. Както и да се нарича, или дали е нов вид спортен автомобил, все още се обсъжда. „

Бъдещите i автомобили ще покажат технологии, които марката ще въведе в своите стандартни модели. По този начин, тези превозни средства са обслужвали определена цел в миналото. I3 демонстрира способността на BMW да произвежда съвременно електрическо превозно средство, а I8 показа, че електрическа мощност може да увеличи производителността на автомобила.

За тази цел BMW няма да предлага цяла фамилия от i автомобили, обхващащи всеки сегмент. В даден момент марката може да има един или няколко превозни средства, които отразяват текущото търсене.

BMW ще пусне iX3 през 2020 година. Този SUV се базира на стандартния X3 и ще бъде първият от 11-те нови електрически автомобила на BMW, които ще пристигнат до 2025 г. Производствената версия на концепта BMW i Vision Dynamics вероятно ще се появи с името i5.

В бъдеще BMW ще използва две платформи за своите автомобили. Всеки от тях ще включва стандартни двигатели с вътрешно горене, plug-in хибрид или изцяло електрическо задвижване. Автомобилът ще предлага и четири електродвигателя с мощност от около 134, 255, 335 и 402 к.с.