M3

Многократно сме ви показвали снимки от тестовете на бъдещото BMW M3 2020, но моделът очевидно бе заснет без камуфлаж на монтажната линия.

Изображението беше публикувано във Facebook по-рано днес и показва задната част на автомобил, за който се твърди, че е предстоящото M3. Въпреки че нищо не е официално, седанът със сигурност е по-агресивен от M340i.

Както можете да видите, моделът се отличава с агресивни черни странични прагове. Акцентите продължават по задната броня, като обграждат спортния дифузьор. Той пък е с цвета на купето и има изрязани отвори за изпускателната система с четири накрайника.

Няма какво още да се види освен затъмнените стопове и по-големия заден спойлер. Също така можем да забележим раздутите задни калници и тъмните джанти.

Компанията не споделя много за предстоящия модел, но шефът на BMW M Маркус Флаш потвърди, че седанът ще използва същия 3,0-литров M TwinPower Turbo 6-цилиндров двигател като в X3 M и X4 M. Той също така каза, че базовият модел ще има 473 к.с., докато Competition вариантът ще пристигне с 503 к.с.

Той потвърди, че автомобилът ще бъде оборудван със система за задвижване на всички колела, която е „много подобна“ на тази, използвана в M5. В резултат на това, тя вероятно ще бъде контролирана, така че собствениците да могат да се насладят на задвижване и на задните колела.

Слуховете също така посочват, че ще има така нареченият вариант „Pure“ със задвижване на задните колела и 6-тстепенна ръчна трансмисия. Остава да видим, но Флаш намекна, казвайки: „Ще правим и автомобили със задно задвижване, по-чисти и с ръчна смяна на предавките.“