BMW изпипва 8-Series 2019

8-Series

Предстоящата 8-Series, която ще е флагманско купе на BMW, преминава през последните етапи на развитие, преди да свали камуфлажа.

Новата 8-Series се появи в пълния си блясък още миналия месец, но това не спира баварците да пуснат нови официални снимки и видеоклипове, показвайки леко маскиран прототип.

Новият Bimmer ще използва същото шаси със 7-Series, което означава, че ще споделя повечето от задвижванията и технологичните характеристики на флагманския седан на компанията.

Топ версията на BMW 8-Series 2019 ще бъде водена от V12 версия, която ще дойде след официалното пускане на истинско M8. Последното най-вероятно ще използва 4.4-литровия V8 двигател и конфигурируема система за задвижване на четирите колела, която дебютира с M5.

Екстериорният дизайн на новото 8-Series е по-мека версия на концепта, като купето получава типичните спортни пропорции, с широки калници и разбира се голяма бъбрековидна решетка.

Интериорът се очаква да бъде със свеж дизайн и да не е с обичайната архитектура на таблото на четиривратите модели на BMW. Тласъкът на компанията към по-луксозни (и следователно по-скъпи) категории означава, че трябва да очакваме нов подход, с плюшени материали, както и разбира се много технически характеристики и цифрови дисплеи с висока резолюция.

Впечатляващият интериор е една от най-важните области, ако искаш да се конкурираш с Mercedes S-Class Coupe и Bentley Continental GT, а BMW знае това.

Вече разкривайки версията GTE на 8-Series за 24 часа на Дайтона този уикенд, официалното разкриване на производствената версия трябва да бъде само след няколко седмици. Що се отнася до това, кога новото BMW 8-Series ще достигне до пазара, най-новата информация е за пускане в Европа в края на лятото.