BMW, дано се шегувате… Concept 4 не е това, което искаме да видим

Concept 4

BMW показа дизайна на предстоящите M3 и M4 чрез BMW Concept 4. Той бе представен на автомобилното изложение във Франкфурт. Концептът разкрива радикално отклонение от предишните модели и ще има лице, доминирано от двойката бъбреци, толкова големи, че чак абсурдни. Сякаш дизайнът на BMW се поразвали…

Немският производител се опитва да ни убеди, че решетката е правилно проектирана. Според BMW „вертикално ориентираната решетка се вписва безпроблемно както в пропорциите на предния край, така и дава препратки към минало на BMW“, навявайки спомени за 328 и 3.0 CSi.

„Бъбрековидната решетка винаги е била характеристика на автомобилите на BMW“, добави ръководителят на дизайна Домагой Дюгеч. „BMW Concept 4 представя уверено и елегантно възприемане на тази емблематична черта. В същото време BMW Concept 4 предлага поглед напред чрез изразителното си лице.“

Покрай гигантската решетка забелязваме тънки и агресивни фарове, както и огромни въздухозаборници, за всмукване на въздух. Concept 4 се отличава с изразителни линии отстрани и тънки огледала, както и 21-инчови 5-лъчеви колела.

Колкото и противоречив да изглежда дизайнът на предната част, подозираме, че хората ще харесат задницата. Най-забележителни отзад са задните светлини, острата броня и черният дифузьор, в който виждаме двата хромирани ауспуха.

BMW не са обявили никакви технически подробности за Concept 4. Те не са особено важни за момента, тъй като автомобилът е предназначен да ни запознае с новата визия на 4-Series. Вече имаме потвърждение, че новото M4, както и M3, ще използва същия актуализиран 3.0-литров twin-turbo 6-так като новите X3 M и X4 M, доставящ 473 к.с. в стандартна форма и 503 к.с. в Competition версията.