BMW дава съвети при покупка на E34 5 Series

E34
MEDION DIGITAL CAMERA

BMW E34 е вече доста остарял автомобил и се среща доста рядко както по улиците, така и в обяви за продажба.

Когато си търсим автомобил на старо обикновено проверяваме нужната ни информация в онлайн пространството. Четем за модела или питаме във форуми и групи. Днес обаче ще ви разкажем за едно BMW E34 5 Series, което е оценено от експерт механик на марката. Това се случва, защото една двойка иска да намери перфектната кола, за да участва в Allgäu-Orient Rallye 2017.

Видеото е малко старо, тъй като Allgäu-Orient Rallye 2017 вече премина, но нагледно показва един от 6-те участника. Бюджетът е бил 2000 евро, а за 1400 евро двойката намира перфектният автомобил. Механикът също одобрява машината след направения преглед.

BMW-то е трябвало да измине дистанция от 6000 км., така че окачването трябвало да бъде в добро състояние. Това е и един от ключовите елементи за проверка при модела. Механикът е проверил предната ос за луфтове, съсредоточавайки се върху носачите и амортисьорите. След това се е уверил, че тампоните на задната ос също са в добро състояние. Друг важен компонент в E34 са кабелите към задните светлини. Зоната около капачката на резервоара, долната част на предните калници и вратите трябва да се проверят, защото там често се появява ръжда.

BMW E34 е избрана от тази двойка не заради задното предаване или от някакви сантименти. Причината тя да е избор на участниците е, защото е много лесна за поддръжка и ремонт в случай на проблем. В автомобила почти отсъства електроника, като главно се разчита на механични връзки, които са по-лесни са ремонт. Отборът успява да финишира на 2-ро място, но по-важното е, че това се случва без големи проблеми, въпреки суровия терен.