Bentley Continental GT ще гони рекорда за масов автомобил на Pikes Peak

Continental GT

Bentley ще участва в тазгодишното издание на Pikes Peak International Hill Climb в опит да постави нов рекорд за серийно произвеждан автомобил.

Британският производител ползва Bentayga миналата година и постави SUV рекорд на трасето. Тази година Bentley закарат най-новия си Continental GT за участие по екстремното трасе по пътя на славата. Зад волана ще е легендата в изкачването – Рис Милън.

Continental GT обикновено не се свързва с рекорди, още повече на планинско трасе. Все пак тя използва twin-turbo W12 двигател с 626 к.с. и въртящ момент от 900 Nm, но същевременно е и доста тежка – 2200 кг. Въпреки това, пъргавината ѝ е осезаема блафодарение на 8-степенната трансмисия с двоен съединител и задвижване на всички колела. Все пак да не забравяме, че трасето на Pikes Peak е много по-трудно, отколкото обикновена гонка по права линия.

Continental GT

„Състезанието към облаците“ отдавна е едно от най-предизвикателните и престижни събития в света на моторните спортове. Много малко компании представят превозни средства, базирани на производствени автомобили, да не говорим за чисти шосейни версии. Всъщност рекордът за масов автомобил доскоро бе държан от Range Rover Sport с време от 12: 35.61. Continental GT със сигурност има шанс да слезе под 10 минути, тъй като Bentayga записа 10: 49.9 миналата година.

Говорейки за участието си в опита за рекорд, Рис Милън каза, че е много развълнуван. „Когато научих за плановете на Bentley да се състезава на Pikes Peak за втори път, решението за съвместна работа отново беше лесно.“

„Continental GT и неговият W12 ни осигуряват перфектната платформа, за да започнем да преследваме нов рекорд, и с нетърпение очаквам отново да бъда част от екипа на Bentley Motorsport, който ще подготви колата през следващите месеци.“