Bentley също с амбиции за пълна електрификация на моделите си

Bentley

Bentley може да е традиционна луксозна марка, но компанията вкуси от съвременната мания по електрификация с plug-in хибрида Bentayga.

Член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на Bentley каза, че компанията ще „извади хибридни версии на всички модели до 2023 г.“Крис Крафт също потвърди, че първият електромобил на марката ще бъде пуснат до 2025 година.

Малко се знае за предстоящия електрически автомобил, но Крафт заяви, че превозните средства на ток са „голяма част от нашето бъдеще.“ Продажбите на електромобили представляват само малка част от цялостния автомобилен пазар, но те нарастват по популярност и Крафт отбелязва: „над 30% на купувачите на луксозни автомобили се интересуват от електромобили.“

Bentley

В отделно интервю за Car & Driver, той разкри, че електрическите превозни средства са подходящи за Bentley, тъй като електродвигателите осигуряват мигновен въртящ момент, което е отличителен белег за марката. Електрическите автомобили са тихи и това е друг аспект, който е тясно свързан с ултра-луксозни марки като Bentley и Rolls-Royce.

Крафт не сподели много за предстоящите хибриди, но те вероятно ще включват Continental GT, Flying Spur и Mulsanne. Все още не е ясно какъв агрегат ще задвижва споменатите модели, но е вероятно това да е посочения двигател в хибридната Bentayga.

Кросоувърът разполага с 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор, електрически двигател и все още неизвестна батерия. Компанията не изкарва допълнителна информация, но потвърди, че моделът може да бъде презареден само за 2,5 часа и да се движи 50 км на ток според новия европейски цикъл.