Bentley прогнозира електромобил до 2025 г.

Bentley

Bentley бе първият ултра луксозен производител, който представи кросоувър и изглежда, че компанията може да се превърне и в първата, която ще предлага електрически автомобил.

Говорейки пред Ройтерс, главният изпълнителен директор на Bentley Адриан Халмарк заяви, че е представил нов план на борда на компанията и той съдържа много неща, които ще направят марката по-екологична. Макар че той не съобщава конкретни подробности, Халмарк заяви, че планът е обхванал „всички модели, всички двигатели, всички бъдещи технологии, в които трябва да инвестираме, за да бъдем по-електрифицирани, отколкото бяхме“.

Той продължи казвайки, че компанията в момента обсъжда първото си електрическо превозно средство и заяви, че то трябва да пристигне преди 2025 година. Няма никаква информация относно формата, която моделът може да приеме, но решението се очаква да бъде взето след около година.

Макар че моделът дори не е получил светлина, Automotive News предлага, че той може да се качи на Premium Platform Electric (PPE) платформата, разработена от Audi и Porsche. Първите автомобили, базирани на архитектурата, са предназначени да пристигнат през 2021 година.

Bentley познава електрическите автомобили, тъй като компанията представи концепта EXP 12 Speed ​​6e на миналогодишното автомобилно изложение в Женева. По това време автомобилната компания заяви, че „изцяло електрическото Bentley няма да компрометира качеството, прецизността и високите нива на производителност, очаквани от луксозната марка“.

Докато марката не споделя детайли, те предполагат, че техният първи електрически автомобил ще има бърза индуктивна система за зареждане и „пробег, достатъчен да покрие гранд тур изисквания“. Компанията не споменава никакви номера, но казва, че клиентите би трябвало да могат да пътуват между Лондон и Париж или Милано и Монако с едно зареждане. Това не е особено конкретно, но предлага приблизително 456 км. пробег.