bentley

Bentley разкри визията и характеристиките на автомобила, с който участва в GT3 сериите и най-вероятно ще бъде предшественик на новото Continental GT, което се очаква да дойде през 2020 г.

Британското луксозно купе е изтърпяло значителна промяна преди да придобие тази атлетична форма и името Continental GT3. Диетата на която е било подложено Bentley-то включва изхвърляне на всички ненужни екстри, кожени салони и други подобни глезотии, за да се отслабне от 2250 кг. до по-малко от 1300 кг.

Външният вид също е внушителен и както можете да забележите от аристократичната осанка на шосейния Continental не е останал и спомен. Тялото на GT3 е мускулесто, покрито в аеродинамични детайли, широки арки на калниците, олекотен карбонов капак, „самолетно“ крило над багажника, плексигласови прозорци, изпускателна система до праговете, няколкометрови дифузьори, спортни джанти с гуми P ZERO и др. елементи помагащи за задържането на колата в пистата.

Купето на Continental GT3, както всеки GT3 автомобил, разполага само с основните седалки, 6 точкови колани и волан, хомологирани от ФИА.

Bentley си сътрудничат с M-Sport по задвижващият колата 4.0 литров V8-мак с две турбини. Същият, който се намира в обикновения Continental GT, но тук той се управлява от модул на Cosworth и мощността му достига до 542 к.с. преди да я ограничат по изискване на шампионата.

Очаква се първото участие на автомобила да се случи на 21 април следващата година на Монца.