Bentley подготвя Continental GT за рекорд на Pikes Peak

Continental GT

Bentley разкри специално подготвения Continental GT, който ще участва на световноизвестното състезание Pikes Peak Hill Climb на 30 юни.

Британският производител има за цел да подобри производствения автомобилен рекорд на изкачването, след като миналата година постави рекорд със SUV-а си Bentley Bentayga.

Специално подготвеното Bentley Continental GT W12 ще участва в състезанието с номер 100, като текущият рекорд и времето за подобряване е 10:26.9 мин.

„Ние научихме много от нашето успешно участие на Pikes Peak миналата година с Bentley Bentayga и го приложихме към нашата подготовка този път,” каза директорът на Bentley Motorsport, Браян Гъш. „Горди сме, че демонстрираме конкурентната природа на Continental GT на световната сцена.“

Ветеранът на Pikes Peak Рис Милън ще седне зад волана на Bentley Continental GT. „В средата на Pikes Peak (Continental GT) наистина наистина демонстрира, че е най-конкурентното превозно средство, с което можеш да се въоръжиш. Това е един пробег, един ден от годината. Трябва да бъдем спокойни, да се фокусираме и да обработваме всичко, което трябва да направим“ – коментира Милън.

Pikes Peak е едно от най-предизвикателните изкачвания в света. Въздухът е с една трета по-рядък от морското равнище, а времето може да се промени за минути. Всичко може да се случи, от сняг, до адски високи температури.

За да компенсира липсата на кислород, Рис Милън ще разполага с кислород директно в каската си, за да намали ефекта от височинна болест.

Очакваме с нетърпение опита на Bentley на 30 юни.