BB 512 ли е най-якото Ferrari?

BB 512

Предшественикът на Testarossa и наследник на състезателното Ferrari 512, BB 512 е типът екзотичен автомобил, който винаги ви кара да искате още.

Според Дъг Демуро, въпреки че BB 512 е далеч от съвършена, настъпите ли педала на газта, всичко добива смисъл. Тя е бърза и със сигурност ще ви накара да се ухилите.

Един от плюсовете на този автомобил е, че останалите собственици на екзотични автомобили със сигурност ще оценят тази класика. Така се случва и в клипа, който е заснет в Дубай. Там, както знаем, кипи от скъпи бегачки.

BB 512 (BB означава Berlinetta Boxer) е доста странна кола, дори за модел от 70-те. В интериора ще се натъкнете на две запалки, сенници с копче и доста ниши за всякакви нещица. Нещо нечувано за автомобили от тази ера.

На пътя, Демуро обяснява, Ferrari-то се чувства като картинг. Управлението е страхотно, но воланът е доста тежък при ниска скорост. Звукът от двигателя и усещането от ускорението са другите плюсове на суперколата.

Задвижването е поверено на „плосък“ V12 двигател с 360 к.с. и 450 Nm. Резултатът е красноречив – от 0 до 100 км/ч. за 5.4 сек.