918 spyder

Ансел Елгорт е познат най-вече като вдъхновяващия пилот зад волана на сигнално червеното Subaru Impreza WRX от филма ‘Baby Driver’. Наскоро обаче актьорът трябваше да остави японският автомобил, за да вземе ключовете на нещо мааалко по-мощно – Porsche 918 Spyder.

Немският производител на спортни коли публикува първия епизод от поредицата „Top 5“, който действително е доста интересен. Главните лица в него са Елгорт и тестовият пилот на Porsche Ларс Керн, като двамата обсъждат някои подробности за хибридния суперавтомобил, или по-скоро Керн разказва, а Baby Driver попива.

Когато 918 Spyder се появи на бял свят, преди няколко години, моделът беше лидер в класа си със своята форма на космически кораб, хибридна технология и двигател идентичен с този от Льо Ман сериите.
Разбира се нещата се промениха с времето и конкуренцията в този сегмент вече е доста по-сериозна, особено когато Mclaren има P1, а Ferrari разполага с хибридното си LaFerrari. Въпреки това Porsche 918 Spyder неведнъж е доказвал, че с него шега не бива и винаги има какво да извади от ръкава си.