audi tt rs-r

Когато споменаваме ABT тунинг, всъщност малко хора знаят, че говорим за тунинг ателие основано през 1967г. Но да оставим историята настрани и да се съсредоточим върху поредния тунинг проект на фирмата, подготвен специално за автосалона в Женева

audi tt rs-r abt
Audi TT RS-R ABT ще бъде произведен в точно 50 бройки, всички те задвижвани от своя 2.5 литров TFSI мотор, докарващ цели 500 к.с. и 570 Нм до колелата. Увеличената мощност е постигната чрез оптимизирането на управлението на двигателя, но по-интересното е ускорението от 0 до 100 км/ч, което се случва за точно 3,7 сек.


Освен интервенциите под капака, ABT тунинг са променили и „облеклото“ на Audi TT RS-R, като по-скоро са добавили доста допълнителни карбонови детайли по броните и праговете, отколко да сменят изцяло елементите. Монтирана е също спортна изпускателна система от нераждаема стомана, както и 20 инчови джанти на ABT Sport GR. Разбрира се пружините и амортисьорите също са заменени със спортни.

тунинг ауди тт
Интериорът също не е подминат, при него преобладават карбоновите акценти, подчертаващи спортния характер на малкото купе.


Освен Audi TT RS-R ABT, на автомобилното изложение в Женева ще присъстват и други модели на немската марка докоснати от ръцете на тунинг ателието. На щанда ще са също SQ7, RS6+, подобрена R8 и представител на Formula E.