Audi TT RS 2020 получава освежаване, но 400-те коня остават непроменени

TT RS

TT RS 2020 Coupe и Roadster следват стъпките на обикновените модели с няколко актуализации в дизайна за новата моделна година.

Ревизираният RS разполага с преработен дизайн отпред и отзад, придружен от по-големи странични въздушни отвори и ново фиксирано задно крило.

Фейслифтът на TT RS вече има LED фарове стандартно и матрични OLED светлини отзад, които правят малко шоу при включване на двигателя.

Клиентите ще имат осем цвята на разположение, включително специфичните за модела Kyalami Green и новите Pulse Orange и Turbo Blue. Освен това, те могат да избират между алуминиеви или гланцирани черни пакети, които подчертават предния лип и задното крило. Последната опция добавя черни Audi пръстени и TT RS лого, докато Roadster-ът получава черен покрив от плат.

Нови цветови схеми откриваме и в кабината като част от новия RS Design Package, който добавя червено или синьо в интериора, докато Extended RS Design Package предлага контрастни дизайнерски елементи на седалките и централната конзола.

MMI Navigation Plus е опционална и включва гласов контрол, търсене на текст и Wi-Fi Hotspot. Свързването на смартфона с инфоразвлекателната система изисква използването на USB порта. Превъзходната аудио система Bang & Olufsen с 680 вата осигурява специално изживяване за меломаните.

За жалост няма промени по двигателя. Така 2,5-литровият 5-цилиндров агрегат все още има мощност от 394 к.с. и 480 Nm въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна трансмисия с двоен съединител и Quattro задвижване на всички колела и позволява на TT RS Coupe да достигне 100 км/ч за 3,7 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч., но може да се вдигне до 280 км/ч.

Audi ще започне да събира заявки за модернизираните TT RS в Европа на 7 февруари. Цените за Coupe започват от € 67,700 в Германия, а Roadster може да бъде ваш от € 70,500. Първите единици ще пристигнат при дилърите през пролетта и може да го видим на живо на автомобилното изложение в Женева следващия месец.