Audi TT-RS със 750 к.с. ще изпоти R8

TT

Audi TT често е наричана фризьорска кола, но този изключително мощен пример притежеава правилните съставки, които да му помогнат да разчупи стереотипа.

Външните актуализации може да не са за всеки вкус, но aftermarket ауспуха създава заплашителен звук, който да подхожда с силно модифицирания 2.5-литров 5-цилиндров двигател.

Последният има на разположение нов турбокомпресор, който в съчетание с някои други модификации на двигателя му помага да произведе предполагаема мощ от 750 конски сили. Ако сметките са правилни, той е около два пъти по-мощен от този в Audi TT-RS, което го прави конкурентен на модерните суперавтомобили, включително и R8 V10 Plus.

Не сме сигурни колко бърз е от 0-100 км/ч, но може да се окаже в ниските 3 сек, като се има предвид, че TT-RS със своите 395к.с. и 480 Nm въртящ момент постига време от 3,7 секунди.

Нещо повече, това силно модифицирано TT не е построено само за шоупрограми. То се появи в  драг състезание, стартиращо от 50 км/ч в Германия, където бе една от звездите. Така че, погледнете видеоклипа долу, за да видите този супер модел в действие.