Audi TT RS може да изглежда относително непретенциозно отвън, но външният вид често лъже.

Задвижван от 2.5-литров турбо 5-цилиндров агрегат с 400 к.с., TT RS ускорява повече от доволно. Този конкретен екземпляр обаче е още по-забележителен.

Това е така, защото това TT RS идва от UK APR и е модифицирано само за три дни. Тунинг компанията, която има голям опит с марката, монтира хибридно турбо TTE700, подобрени инжектори, по-голяма горивна помпа, APC интеркулер и нов софтуер за производителност. В крайна сметка, колата впряга 734 к.с. и заедно с драг гуми Hoosier удря 9,7 секунди при 231 км/ч. терминална скорост. Рекордът е постигнат по време на GTI Spring Festival на драг пистата Санта Под.

Видеото включва няколко пускания по трасето, включително състезание срещу 911 Turbo S. Въпреки това, най-доброто, което Porsche можа да покаже, е 9,981 секунди. Все пак си струва да се отбележи, че Turbo S е със стандартни улични гуми, така че трудно бихме могли да сравним двете машини.

Независимо от това, този клип служи като напомняне за това колко бързо може да бъде купето на Audi. 2.5-литровият 5-ак на TT RS се използва и в RS3 и RSQ3 и е известно, че с малко модификации, може да постигне големи резултати.