Audi TT RS е перфектния начин да влезете в клуб 400 к.с.

TT RS

Използването на 400 к.с. на пътя изисква известно умение, но Audi TT RS 2018 го прави да изглежда по-лесно, отколкото си мислите.

Комбинацията от Quattro задвижване със 7-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител означава, че сцеплението е винаги е там, а превключването на скорост е просто леко движение в TT RS.

Към всичко това се добавя и пет-цилиндровият 2.5-литров турбодвигател, който прави 400 к.с. и 480 Nm въртящ момент. Това е един от най-характерните саундтраци на сегмента, а TT RS изведнъж се превръща в по-привлекателен спортист, отколкото стилистичния подход може да ви предложи.

Техническите данни са лесно сравними с много по-скъпа машина, тъй като немското купе може да удари 100 км/ч. само за 3,6 секунди и няма да спре да ускорява, докато не достигне 280 км/ч., ако маркирате опционалния пакет Dynamic Plus.

Въпреки впечатляващите числа, моделът остава приятелска кола, която се движи бързо, и е лесна за управеление със склонност към недозавиване. Това може да не е най-очарователната спортна кола, но създава емоции с най-малко усилие от страна на водача.

Както обяснява Карлос Лаго от Edmunds, TT RS е впечатляваща кола, но в ценовата си гама конкуренцията е наистина твърда.