Audi

Нека си го признаем – лека конструкция, 6-степенна ръчна кутия, задвижване на всички колела и 600 к.с. – рецепта за перфектното Audi.

Пичовете от Hoonigan се занимават с доста откачени неща. Ако не разработват унищожаваща гуми машина, то или карат такава или се забавляват с гостите си. Този път нещата са отишли в друга посока. В ръцете им е попаднало едно от най-готините Audi модели, които сме виждали.

Това е Audi TT Clubsport Biturbo и както се вижда от заглавието то е направо невероятно. Момчетата от тунинг студиото са го „напомпали“ до 600 к.с. и освен това то е снабдено с quattro система.

Др, Мор, който е главен директор на разработващия отдел на Lamborghini сподели няколко думи за автомобила. Той сподели, че той е бил вдъхновен от състезателните коли от 80-те като Audi S1, Quattro и други. Въпреки че проектът е тръгнал от стандартно ТТ, доста части като капака и калниците са специално създадени. Разбира се няма как да пропуснем и огромния спойлер отзад.

Ако погледнем вътре, ще забележим доста детайли. Ролбарът е от титан и е интегриран в шасито. Олекотяването е взело всички екстри на модела, но така трябва да изглежда една спортна кола.

Това, което прави TT Clubsport Biturbo специално е двигателят. Той е 5-цилиндров и разполага с 600 к.с. Въртящият момент започва още от ниските обороти чрез електрически турбокомпресор. Звукът от него е като на рали бегачка. И на последно място трябва да отбележим, че автомобилът се придвижва сам, а не е носен на ремарке. Добра работа Audi и Hoonigan.