Audi SQ7 идва с обновена предница

SQ7

Повече от три години на пазара са достатъчни, за да може Audi SQ7 TDI да се похвали с нов дизайн за 2020 г. Така той допълва купе братовчеда си SQ8.

Външните разлики в сравнение с изходящия модел включват нови фарове, решетка и предни и задни брони. Освен това е добавена и хромирана лента, която свързва задните светлини. Квадратните четворни тръби са заменени с кръгли, а колелата също са обновени.

Интериорът е мястото, където дизайнерите и инженерите на компанията са концентрирали повечето си усилия. Както и при последния Q7, S-версията получава два екрана в центъра на таблото. Горният служи на инфоразвлекателната система, а долният отговаря за климатика.

Другите новости включват добавянето на повече лъскави материали. Списъкът на опциите е обширен и добавя стандартен цифров инструментален панел и опционален head-up дисплей. Добавете и виртуален асистент Alexa, Wi-Fi, гласово управление, онлайн трафик информация, навигация чрез Google Earth, 4-зонален климатик, меко затварящи се врати, озвучителна система Bang & Olufsen, система за качеството на въздуха, амбиентно осветление, LED Matrix фарове и др.

4.0-литровият, twin-turbo V8 дизелов двигател с електрически компресор си остава същият. Той продължава да доставя 429 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Както и преди, ускорението от 0-100 км/ч. отнема 4,8 секунди, докато максималната скорост е (отново) електронно ограничена до 250 км/ч.

Стандартната система за постоянно задвижване на всички колела Quattro е свързана с 8-степенна трансмисия tiptronic. SUV-ът все още се предлага със завиване на всички колела, докато спирачният път може да се подобри, като се изберат скъпите карбон-керамични спирачки.

Audi ще започне да приема поръчки за фейслифта на SQ7 в края на месеца и той ще пристигне при дилърите в Европа в края на септември. Цената ще започне от € 94,900 за 5-местната версия и € 96,420 за 7-местния модел в Германия.