Audi SQ5 2018

SQ5

Класът на компактните луксозни кросоувъри продължава да расте. На пазара имаме близо 21 конкурента от Audi, BMW, Land Rover, Mercedes-AMG, Porsche и  още няколко производителя.

На нашето внимание идва Audi SQ5, който ще бъде представен през 2018 г. Той е високотехнологичният по-мощен близнак на Q5. SQ5 се явява като част от страховитата група в този сегмент, в която можем да споменем и Mercedes-AMG GLC43 и Porsche Macan S. За съжаление моделът не се доближава до топ спортистите в класа си по динамичност на пътя. В интериорно отношение той също отстъпва що се отнася до комфорта на пътниците отзад. Като цяло кросоувърът се представя солидно и е конкурентен що се отнася до комфорт и гъвкавост.

Новостите в новото поколение от тази година са във всеки един детайл. Новият V6 турбо двигател с 354 к.с. заменя предишния агрегат с механичен компресор. Моделът разполага с изцяло новао шаси, адаптивни амортисьори, и въздушни пружини. В интериора се забелязва повече пространство за пътниците и багажа, а отвън моделът изпъква с ревизирана предна решетка и нова странична линия, подчертаваща разликата в генерациите.

SQ5

SQ5 пристига само с една задвижваща единица. 3.0-литровият V6 двигател и стандартната Quattro система са свързани посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия. Моделът е бърз, като от 0 до 100 км/ч. му отнема само 5.1 сек. За съжаление е доста далеч от конкурента си Mercedes-AMG GLC43, който се справя за 4.3 сек.

Добре познатата инфоразвлекателна система на Audi MMI е един от печелившите ходове на германците. В SQ5 разполагаме с 2 USB порта, три 12-волтови изхода, Apple CarPlay и Android Auto системи за свързване. С пакет Prestige можете да се сдобиете и с  Wi-Fi hotspot и виртуалната cockpit система на Audi.

Погледнат отвън, моделът не изглежда толкова спортен и агресивен, колкото всъщност е. Дискретността е хубаво качество, но сякаш кросоувърът можеше да крещи по-силно, че е SQ5. Новата радиаторна решетка, спойлер на тавана и 20-инчовите джанти го различават от стандартния модел. Предните светлини са изцяло LED, а няколкото червени S емблеми довършват външния вид на спортиста. Можем смело да твърдим, че малкият кросоувър е пропорционален и красив.

SQ5

Интериорът изпъква със стандартни спортни седалки, покрити с кожа. С базовия пакет се сдобивате и с 3-зонов климатик. Всички останали глезотии като подгряване на задните седалки, на волана, допълнително кожа и вентилирани предни седалки се доплащат. Пространството в багажника е задоволително, като автомобилът е най-подходящ за ежедневни задачи, отколкото за дълги пътешествия.

Audi SQ5 е луксозният кросоувър, който е събрал от всичко по-малко. Той е бърз, но въобще не е най-бързия, отвътре изглежда чудесно, но има какво още да се желае. Стайлингът му е леко освежен, прави го по-красив, но вече сякаш започва да се изтърква. Въпреки всичко моделът носи своя чар и ще ви е удобен във всяка една ситуация.