Audi SQ2 ще предлага 300 к.с. и доста добро представяне

SQ2

Новото Audi SQ2 вече може да се поръча в Европа, като немската компания разкри всички детайли на новия си компактен мощен SUV.

Мощността идва от преработен 2.0-литров TFSI двигател с мощност 296 к.с. и въртящ момент от 400 Nm между 2000 и 5200 об/мин. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия S-Tronic с двоен съединител и Quattro задвижване на четирите колела. Новият SQ2 може да се катапултира на 100 км/ч. само за 4,8 секунди. Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч.

Екстериорът на новия модел се отличава със специфична предна решетка с осем вертикални линии, по-агресивни брони, преден сплитер, нови прагове, спойлер на покрива и заден дифузьор, който обгръща четирите изпускателни тръби.

Audi ще предложи два външни пакета на клиентите за SQ2 като алтернатива на стандартната спецификация; черен пакет, който добавя повече черни детайли и SQ2 пакет, който има специален спойлер на покрива заедно с „Quattro“ лога на вратите.

SQ2

Новото Audi SQ2 ще се появи с 18-инчови лети джанти с гуми 235/45. 19-инчовите джанти с гуми 235/40 са по избор. Спирачните дискове са с диаметър 340 мм отпред и 310 мм отзад. Шасито е разположено с 20 мм по-ниско от стандартните модели, като адаптивното кормилно управление е специално настроено за SQ2 и разполага със специална кормилна рейка за по-добра реакция.

Интериорът се отличава с обичайните S глезотии на Audi, което означава спортни седалки и волан, цветови акценти, смесени с по-спортно изглеждащи материали като матиран алуминий и опционален 12,3-инчов инструментален клъстер. Клиентите също така могат да се възползват от 8,3-инчовата инфоразвлекателна система MMI с Apple CarPlay и Android Auto, гласов контрол, LTE и Wi-Fi.

SQ2

Актуализираният 2.0-литров TFSI се отличава с двустепенна система за повдигане на клапаните, която осигурява оптималния поток изгорели газове към турбокомпресора, особено при ниски обороти. Това подобрява не само въртящия момент, но и прави двигателя по-отзивчив.

Друга изключителна характеристика е способността на системата за управление на двигателя да деактивира директното впръскване на гориво при частични натоварвания, като го впръсква индиректно в смукателния колектор, което намалява емисиите на вредни частици.

Системата за задвижване на четирите колела Quattro има хидравличен съединител, който непрекъснато премества въртящия момент между осите и има възможност да прехвърли до 100% от него към задните колела в рамките на милисекунди.

Първите доставки за клиентите в Европа се очаква да бъдат извършени в началото на 2019 г.