Audi Sport показа R8 LMS GT2 на Goodwood

R8 LMS GT2

Audi Sport избра годишния фестивал на скоростта в Goodwood за да разкрие новия R8 LMS GT2 състезателен автомобил, който ще се състезава в новия клас GT2 от 2020 г. насам.

Новата версия на Audi R8 е най-мощната клиентска състезателна кола, която някога е предлагана от Audi Sport. Тя разполага с 5,2-литров V10 двигател, произвеждащ 630 к.с., основно благодарение на новата си изпускателна система.

С новото R8 LMS GT2, Audi се присъединява към Porsche като втори производител, който се ангажира с GT2 класа, който има за цел да запълни празнината между съществуващите GT3 и GT4 класове. Състезателните автомобили от GT2 са проектирани да предлагат по-малко притискателни сили от GT3 автомобилите и ще направят своя дебют в Европа и Северна Америка през следващата година.

Новото Audi R8 GT2 идва със значително по-широко купе от заводското R8, с нова предна броня, огромно задно крило и монтиран на покрива въздушен отвор за двигателя. Audi твърди, че около 55% от новия им GT2 състезател е споделен с шосейното R8.

„Audi R8 LMS GT2 е идеалният спортен автомобил за класически състезания, както и за всякакви моторспорт събития, които се радват на все по-голяма популярност сред тази група клиенти по света“, каза Оливър Хофман, главен изпълнителен директор на Audi Sport GmbH.

Най-мощната версия на Audi R8 LMS вече е готова за продажба, като цените започват от 338 000 евро плюс ДДС.