S8

Audi S8 2019 е почти гол, докато е тестван на Nürburgring.

Изглеждащ почти идентично със стандартния модел, S8 има доста леки стилистични промени, които показват, че това не е вашият обикновен луксозен седан. Най-забележителните от тях се появяват назад, тъй като колата разполага със спортна изпускателна система и нова задната броня с мрежест дизайн под рефлекторите. След вглеждане се разкрива нов дифузьор, който е уникален за модела.

Придвижвайки се напред, колата има ревизирани странични прагове и специални лети джанти. Инженерите също така са инсталирали спирачна система със сиви апарати, отличаващи се със знака „Audi Sport“.

Остава неясно дали моделът носи готова предна броня, но тя е доста по-спортна от тази, използвана в A8. Това обаче може да бъде само временно решение, тъй като изглежда идентична с бронята, която идва като част от пакета A8 Sport.

Остават неясни детайлите около интериора, но кабината в голяма степен трябва да се пренесе от стандартния модел. Разбира се, можем да очакваме уникални малки детайли, включващи спортен волан, специална тапицерия и много S8 емблеми.

Мощността вероятно ще бъде осигурена от 4.0-литрова V8 двигател. Той развива 550 к.с. и въртящ момент от 767 Nm в Porsche Panamera Turbo, но S8 се очаква да бъде с приблизително 530 к.с. Ако тези предположения са правилни, двигателят може да даде възможност на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч. за около 4 секунди, преди да достигне максимална скорост над 297 км/ч.

Моделът може да получи по-екстремна версия S8 Plus, която използва задвижването от Panamera Turbo S E-Hybrid. Ако това се случи, моделът може да има около 630 к.с.

Очаква се Audi S8 да бъде представен по-късно тази година, най-вероятно на автомобилното изложение в Париж.