Това далеч не е първото Audi RS6, минало през ръцете на доказалите се тунери от ABT. Последният им концепт, обаче е най-смелият, който сме виждали…

За проектът е ползвана последната генерация на Audi RS6. Тунерите обаче този път са повече от смели. Вместо традиционните промени – нови турбокмопресори, нов софтуер и т.н., ABT са стигнали много по-далеч, монтирайки на RS6-цата електромотор. Той работи със задната ос на бегачката, като и доставя бонус от 284 конски сили. Благодарение на модификации и върху традиционния бензинов агрегат, колата е получила още цели 407 конски сили! Audi RS6-E Hybrid има на разположение 1004 конски сили и въртящ момент от 1291Nm.

Благодарение на модификациите от ABT, комбито се нуждае от едва 3.3 секунди да развие 100км/ч., а максималната скорост е 320км/ч. Тунерите са се погрижили и за още по-агресивната визия на RS6-E. Бегачката е получила нов липспойлер, дифузьор, спойлер на багажника и джанти. За още по-добра стабилност, колата е оборудвана и с окачване на H&R. Множество детайли в зелен цвят, включително и в интериора пък подсказват за екологичността на автомобила.

Все още не е ясно, дали и кога Audi RS6-E Hybrid ще се появи на пазара, но проекта е повече от впечатляващ!