Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition ще „впрегне“ 705 к.с.

720
Nogaro Edition

Audi повдигна завесата на новото RS6 Avant Performance Nogaro Edition.

На базата на RS6 Avant Performance, Nogaro Edition е описан като още по-ексклузивен модел, тъй като се отличава с уникална синя външност, която отдава почит на Audi RS2 1994, който е първият RS модел, създаван някога. Автомобилът е снабден с лек оптичен пакет, титаниева изпускателна система и 21-цолови джанти в полиран черен цвят.

Уникалният стил продължава в кабината, тъй като колата има синя тапицерия Alcantara на седалките, панелите на вратите и подложките. Дизайнерите също са инсталирали черен таван от Alcantara, сини контрастни шевове и специални сини стелки. Не на последно място виждаме множество карбонови елементи със знака „Nogaro Edition“.

Сините интериорни акценти със сигурност са привлекателни, но Audi е наясно, че някои собственици може да ги смятат за прекалени. В резултат на това компанията ще предлага черна Nogaro Edition версия, която замества синята Alcantara тапицерия с по-фини черни Alcantara акценти.

4.0 литров V8 двигател с две турбини под капака произвежда 605 к.с. и 750 Nm. Това позволява на комбито със задвижване на всички колела да ускорява от 0-100 км/ч. за 3.7 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 305 км/ч.

Ако това не е достатъчно бързо, Audi си партнира с ABT Sportsline, за да предложи по-екстремен вариант, който има  705 к.с. и 880 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, колата може да достигне максимална скорост от 320 км/ч.