Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition ще „впрегне“ 705 к.с.

Nogaro Edition

Audi повдигна завесата на новото RS6 Avant Performance Nogaro Edition.

На базата на RS6 Avant Performance, Nogaro Edition е описан като още по-ексклузивен модел, тъй като се отличава с уникална синя външност, която отдава почит на Audi RS2 1994, който е първият RS модел, създаван някога. Автомобилът е снабден с лек оптичен пакет, титаниева изпускателна система и 21-цолови джанти в полиран черен цвят.

Уникалният стил продължава в кабината, тъй като колата има синя тапицерия Alcantara на седалките, панелите на вратите и подложките. Дизайнерите също са инсталирали черен таван от Alcantara, сини контрастни шевове и специални сини стелки. Не на последно място виждаме множество карбонови елементи със знака „Nogaro Edition“.

Сините интериорни акценти със сигурност са привлекателни, но Audi е наясно, че някои собственици може да ги смятат за прекалени. В резултат на това компанията ще предлага черна Nogaro Edition версия, която замества синята Alcantara тапицерия с по-фини черни Alcantara акценти.

4.0 литров V8 двигател с две турбини под капака произвежда 605 к.с. и 750 Nm. Това позволява на комбито със задвижване на всички колела да ускорява от 0-100 км/ч. за 3.7 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 305 км/ч.

Ако това не е достатъчно бързо, Audi си партнира с ABT Sportsline, за да предложи по-екстремен вариант, който има  705 к.с. и 880 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, колата може да достигне максимална скорост от 320 км/ч.